Rökta laxrullader med räkor

Serverar: 4 portioner

Titta gärna i frysdisken efter en ny sorts räkor som påminner om små kräftstjärtar, chileräkor. De har mycket smak och fint tuggmotstånd, och matchar den rökta laxen suveränt.

Ingredienser

  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • 200 g stora räkor eller kräftstjärtar
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 4 skivor rökt lax
  • Sallad till servering
  • Gräslök till servering
  • Instruktioner

    Hacka äggen och blanda med rom, räkor och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Låt blandningen stå kallt en stund. Lägg en klick blandning på en skiva rökt lax och rulla ihop lite löst. Servera på salladsblad, toppa med finhackad gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben