Laxsjöbagarns morotsbröd

Serverar: 8 portioner

Saftigt, nyttigt och smakrikt morotsbröd.

Ingredienser

  • 1 l ljummet vatten
  • 5 dl havregryn
  • 100 g jäst
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 msk salt
  • 1 msk honung
  • 5 dl goda, rivna morötter
  • 2 dl solrosfrön
  • 12-13 dl grahamsmjöl
  • 12-13 dl lantvetemjöl
  • Instruktioner

    1. Häll vattnet över grynen och låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser, men spar ett par deciliter lantvetemjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Jäs degen i cirka 30 min.
    2. Dela degen i 8 bitar som rullas till bullar och därefter kavlas till en ungefär 15 cm stor kaka. Pensla med vatten och strö över lite havregryn. Jäs kakorna i 30 minuter och grädda i 225-250 grader i 10-15 minuter. Låt svalna på galler under duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    martner 8 november 2009

    Gott och mättande. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben