Laxspett med het tomatsås

Serverar: 4 portioner

Gott, hett och spännande.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • Olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar från kvarn
  • Sås
  • 1 burk körbärstomater alt krossade tomater
  • 1 burk ananasbitar i juice
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm tabasco garlic pepparsås
  • 2 msk honung
  • Salt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 lime, saften av
  • Jasminris (enligt förpackningen för 4 pers)
  • Instruktioner

    1. Dela laxfilén i kuber och fördela på 8-12 spett.
    2. Lägg ingredienserna till såsen i en kastrull och koka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman yoghurten med limesaften.
    3. Stek spetten i varm olivolja på varje sida i 1-2 minuter. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
    4. Servera spetten med den heta såsen, toppa med yoghurten och servera riset till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben