Laxtikka med nanbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 minuter

En snabb rätt som funkar perfekt till lunch. Rätten känns väldigt fräsch och är därför en väldigt trevlig att äta under sommaren. Mycket smak finns det i denna rätten!

Ingredienser

  • 2 nanbröd
  • 300 g laxfile
  • 1 msk tandooripasta
  • 4 msk naturell yoghurt
  • 12 cm gurka
  • 1 chili
  • 1 citron
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Starta ugnen och värm nanbröden enligt förpackningen. Dela laxfiléerna i smala bitar, använder du portions stora laxbitar är det lagom att dela dem en gång på tvären och tre gånger på längden. Pensla laxbitarna sedan med tondoripastan och börja smälta lite smör i en stekpanna. Mäta upp naturella yoghurten i en skål. Skala gurkan och gröp sedan ur skärnorna med en sked och hacka gurkan i små bitar och blanda ner i yoghurten. Dela och kärna ut chilin och hacka den fint och blanda ner de i yoghurten. Dela citronen på mitten och använda saften från den ena halvan till såsen och dela den andra halvan i klyftor att ha till serveringen. Krydda såsen med svartpeppar och salt efter smak. Stek laxbitarna i stekpannan 1½ minut på vardera sida eller tills dem är klara, Lägg upp såsen på nanbrödet och lägg sedan dit laxbitarna och servera med en citronklyfta.
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    3.5
    40 min
    4
    2
    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben