Indisk smörkyckling

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

Från New Delhi

Ingredienser

  • 900 g urbenad kycklingfilé
  • 100 g smör
  • 2 tsk spiskummin
  • 4 tsk honung
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 msk pressad lime
  • 800 g krossade tomater
  • 2-3 st finhackade jalapeno
  • 4 st kryddnejlikor
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk pressad lime
  • 6 st vitlöksklyftor
  • ingefära
  • 2 msk garam masala
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser till marinaden i en rymlig ugnsfast form. Skär kycklingköttet i 2 cm tjocka strimlor. Gnid in bitarna i marinaden och låt dem stå täckta i kylen över natten. Nästa dag. Blanda alla ingredienser till såsen och sjud den i en kastrull i 20 minuter under omrörning. Värm ugnen till 225 grader. Ställ in den ugnsfasta formen med kycklingen i marinaden och baka i 10 minuter. Sänk värmen och baka i ytterligare 5 minuter eller tills kycklingen precis är genomkokt. Smält under tiden smör i ytterligare en kastrull och strö ner spiskummin. Låt fräsa några minuter. Tillsätt honung, grädde, svartpeppar och lime. Häll makhanisåsen i smörblandningen. Tillsätt kycklingen och låt alltsammans sjuda i 5 minuter. Servera med basmatris och nanbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben