Serverar: 6 portioner
Tid: 50 minuter
Från New Delhi
Blanda alla ingredienser till marinaden i en rymlig ugnsfast form. Skär kycklingköttet i 2 cm tjocka strimlor. Gnid in bitarna i marinaden och låt dem stå täckta i kylen över natten. Nästa dag. Blanda alla ingredienser till såsen och sjud den i en kastrull i 20 minuter under omrörning. Värm ugnen till 225 grader. Ställ in den ugnsfasta formen med kycklingen i marinaden och baka i 10 minuter. Sänk värmen och baka i ytterligare 5 minuter eller tills kycklingen precis är genomkokt. Smält under tiden smör i ytterligare en kastrull och strö ner spiskummin. Låt fräsa några minuter. Tillsätt honung, grädde, svartpeppar och lime. Häll makhanisåsen i smörblandningen. Tillsätt kycklingen och låt alltsammans sjuda i 5 minuter. Servera med basmatris och nanbröd.