Indiska järpar

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Indisk mat är kryddig och god utan att behöva vara het. Den goda såsen förhöjer smakupplevelsen.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 2 msk spiskummin
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk olja
  • 1 påse garam masala
  • 1 dl vatten
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 200 g krossade tomater
  • 2 paprikor
  • 200 g kikärter
  • Tillbehör
  • Ris
  • Russin
  • Nanbröd
  • Mangochutney
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med spiskummin och kryddor. Stek lite färs för att smaka på kryddningen. Gör järpar.
    2. Bryn i olja i en gryta. Häll i garam masala. Tillsätt vatten, yoghurt och tomater. Skär paprikan i mindre bitar och lägg i. Blanda ner kikärterna. Låt puttra i ca 10 min.
    3. Servera med ris blandat med russin, samt nan bröd och mangochutney.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bodilla 18 maj 2008

    Verkligen jättegott!! Gott med sina tillbehör och god smak av kryddsättningen! Nästa gång ska jag ta mer köttfärs, det räckte inte riktigt med 400g tyckte jag, i alla fall 500-600g. Tack för ett gott recept! Mvh/Bodilla

    Maahl 13 maj 2009

    Järparna höll inte ihop men var god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben