Snabblagad laxtikka med gurkyoghurt

Serverar: 4 portioner

Snacka om snabblagat. Mustiga kryddor till fisk är väldigt vanligt i södra Indien. 519 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt
  • 1 gurka
  • 1 citron
  • 1 dl naturell yoghurt, 3 %
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm peppar
  • 4 laxfiléer utan skinn
  • 2 rågade msk tandooripaste
  • 4 naanbröd
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kruka färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100º.
    2. Skölj, kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala gurkan, dela den på längden, kärna ur. Hacka gurkan i grova bitar och lägg i en bunke. (Lägg undan lite till garnering).
    3. Halvera citronen, pressa juicen från den ena halvan i bunken (spara den andra halvan till servering).
    4. Tillsätt yoghurt, salt, peppar och hälften av den hackade chilifrukten i bunken.
    5. Dela varje laxfilé på längden i 3 delar ca 1 ½ cm breda. Bred tandooripaste med baksidan av en sked över fiskbitarna.
    6. Värm naanbröden i ugnen ca 10 minuter.
    7. Fördela de varma naanbröden på tallrikar. Lägg på en generös klick av gurkyoghurten och 3 laxbitar per bröd.
    8. Strö över den sparade gurkan och chilifrukten samt korianderblad. Pressa över juice från den andra citronhalvan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben