Currypotatis med gurkyoghurt

Serverar: 4 portioner

Har man orientaliska kryddor på potatisen, så blir det här en ren delikatess!

Ingredienser

  • 800 g fast potatis
  • 1 gurka
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ tsk färskpressad citron
  • 4 kvistar koriander
  • 2 msk olja
  • 1 krm kardemumma
  • ½ tsk malen spiskummin
  • 1 krm malen kanel
  • 1 msk curry
  • ¼ tsk chiliflingor
  • 1 tsk svarta spiskumminfrön
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen väl och koka den ca 20 min. Skala gurkan ioch riven en grovt. Vispa yoghurten krämig och smaka av med salt, peppar och färskpressad citron. Rör ner den rivna gurkan i yoghurten, täck över och ställ in i kylen.
    2. Häll av kokvattnet från potatisen och låt den svalna 1 tim. Ta av korianderbladen från kvistarna och hacka bladen fint. Skala potatisen och skär den i 2 cm stora tärningar.
    3. Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna och tillsätt kardemumma, spiskummin¨och kanel. Lägg i den tärnade potatisen och stek ca 5 min uner omrörning. Krydda med salt, curry och chiliflingor och stek ytterligare 5 min.
    4. Strö hackad koriander och spiskumminfrön över potatisen. Servera potatisen varm tillsammans med den kalla gurkyoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben