Indisk lax

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god smak av mango chutney

Ingredienser

  • ½ gurka
  • 1 litet isbergssalladshuvud
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ lime
  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 2 portionsbitar lax à 120 g
  • 2 portioner basmatiris
  • Mango chutney
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150°C. Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Ansa, dela och ta bort rotstocken på isbergssalladen. Strimla salladen fint. Blanda gurka och isbergssallad med matlagningsyoghurt, smaksätt med salt, peppar och limesaft. Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Fördela tandoorikryddan på laxen och sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter eller till en innertemperatur på 56°C. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Servera laxen med gurkyoghurt, ris (och gärna mango chutney).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben