Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

Serverar: 4 portioner

Enkelt, nyttigt och gott! Det behövs inte mer för att en rätt kommer bli en favorit på middagsbordet.

Ingredienser

  • 500 g kalkonbröst
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 dl turkisk yoghurt, 10 %
  • ½ dl gari (inlagd ingefära)
  • 10 cm gurka
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn båda sidorna till fin färg. Skär sötpotatisen i klyftor. Vänd runt i olja på en plåt. Salta.
    3. Stick in en termometer i kalkonbrösten och lägg på plåten med sötpotatisen. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kalkonen tills kalkonen har en innertemperatur på 68 grader, 15-20 minuter. Låt kalkonen vila på skärbräda 5 minuter. Skär upp tunt.
    4. Blanda yoghurten med hackad gari och grovriven gurka. Smaka av med salt.
    5. Servera kalkonskivorna med sötpotatis och gurkyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben