LCHF-Airams snabblagade pannkaka

Pannkakan är lika god kall som varm. OBS är du saltkänslig så lägg baconet i vatten en stund.

Ingredienser

  • 3 pkt bacon
  • 8 ägg
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 250 g keso
  • 150 g fet mild ost (t.ex.gräddost)
  • Instruktioner

    1. Tillagas i 225 graders ugn.
    2. Finstrimla bacon och fördela i en långpanna med smöret i mindre klickar. Grädda/stek tills baconet antagit krispig karaktär och fettet bubblar ordentligt.
    3. Vispa under tiden upp ägg med grädden och rör ner keson.Övervispa inte - det räcker att det blandar sig hyggligt. Strö riktigt små osttärningar på baconet och slå sen äggstanningen över. Grädda tills pannkakan är vackert bubblig och fått gyllenbrun yta.
    4. Servera som det smakar – lättsockrade lingon och ett glas kall mjölk till är inte fel.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    carinha40 22 maj 2011

    Jättegott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben