Pannkakan är lika god kall som varm.
OBS är du saltkänslig så lägg baconet i vatten en stund.
Ingredienser
3 pkt bacon
8 ägg
1 ½ dl vispgrädde
50 g smör
250 g keso
150 g fet mild ost (t.ex.gräddost)
Instruktioner
Tillagas i 225 graders ugn.
Finstrimla bacon och fördela i en långpanna med smöret i mindre klickar. Grädda/stek tills baconet antagit krispig karaktär och fettet bubblar ordentligt.
Vispa under tiden upp ägg med grädden och rör
ner keson.Övervispa inte - det räcker att det blandar sig hyggligt. Strö riktigt små osttärningar på baconet och slå sen äggstanningen över.
Grädda tills pannkakan är vackert bubblig och fått gyllenbrun yta.
Servera som det smakar – lättsockrade lingon och ett glas kall mjölk till är inte fel.
Jättegott