LCHF Bröd

Serverar: 12 portioner

Tid: 15 minuter

Påminner mer om bröd än klassiska LCHF-oopsies.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 2 msk grädde
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk fiberhusk
  • 1 dl sesamfrön
  • ½ dl linfrön
  • 2 dl Fibrex
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg, grädde och salt. Rör ner de torra ingredienserna och låt smeten svälla några minuter, häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut tunt. Vill man kan man strö ut goda frön ovanpå, sesamfrön, solrosfrön el dyl.
    2. Grädda i 200 grader ca 8 minuter.

    Liknande recept

    4.2
    30 min
    2-3
    15
    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (1)

    KMG74 10 september 2011

    Eftersom ingen annan kommenterar så får jag väl göra det själv...;) Jag har med tiden kommit fram till att jag ledsnar ganska fort på den "äggiga" konsistensen på brödet, den storporiga fluffiga känslan, jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den men jag hoppas ni förstår. För att komma åt detta problem har jag provat att bara ha 3 ägg och istället ha i riven ost och lite mer grädde (jag har känt på smetens konsistens hur mycket jag behöver ha i, inga exakta mått än). Dessutom behövs det kryddor i brödet, enklast är att bara köpa en påse brödkryddor. /Kerstin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben