LCHF capriccosia pizza

Gott en fredags kväll.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ägg
  • ½ dl olja
  • 1 dl vatten
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Tomatsås
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g krossade tomater
  • Fyllning
  • 2 dl riven ost
  • 250 g champinjoner
  • 200 g strimlad skinka
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • Fyllning
  • 2 skivade tomater
  • 200 g strimlad skinka
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen poröst med elvisp. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt olja och vatten och rör om. Tillsätt sist de torra ingredienserna. Låt degen svälla några minuter. Platta ut degen över en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
    2. Gör tomatsåsen, hetta upp en kastrull och tillsätt olivoljan. Bryn lök och vitlök. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och oregano. Låt koka 10 minuter. Bred ut tomatsåsen på den förgräddade pizzabotten, Bred ut osten, lägg på champinjoner och skinka. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben