Till godkännanen: Jag har förtydligat tillvägagångsättet för att flera verkar ha svårt att veta hur man skall göra..
Jättegott även för dem som inte äter enligt LCHF.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
Soja
Curry, efter egen smak
3 dl turkisk yoghurt
½ dl majonnäs
2-3 klyftor pressad vitlök
1 färsk chilifrukt, hackad
2 msk smör
Salt
1 ½ tsk chilipulver
½ tsk spiskummin
Mycket god kyckling som tillföras många alternativ i tillbehörsväg. Tack!
Låter gott när man läser ingredienserna men jag fattar inte hur man gör. Vad skall brynas i smöret och var kommer yoghurten in i bilden?
fantastigt gott, jag har lagat det 3 gånger ,lättlagat. Ingegerd
Supergott, gjorde detta igårkväll! Kommer göra det fler gånger!
Hej! Är det meningen att man ska steka kyckligen efter den har varit i ugnen, när man har skivat den? /Erica
Satan va gott det var, bättre än köpekebab och lätt var det också!
det var gott och kidsen gillade den skarpt, jag tycker att kycklingen blev lite för torr, men jag vet inte om jag fattade receptet rätt, dock var det inget fel på smaken, vi lchfare åt vitkål till kidsen åt med pitabröd.
Först skall du sätta in frysta hela filéer i ugnen med soja och curry. Dessa skall "bakas" i ugnen i ca 45 min. Ta ut dem och låt de svalna något. Skiva de sedan tunnt i mindre skivor. Som kebab bitar. Stek sedan skivorna i myclet smör. Häll på skyn som blev när de var i ugnen. Lägg även i den ficnhackade chillin som får steka med. Rör mycket försiktigt. När skyn kokat in är kebaben klar. Yoghurtsåsen serverar du till (den skall inte in i pannan)
Gjorde detta igår! Åh vad gott och enkelt det var! Maken åt det i tortillabröd då vi inte hade något pita hemma, dottern fick det i korvbröd då det är lättare och mindre för henne att äta och själv körde jag grönsakerna till. Maken sa att det här får du gärna göra igen.
Hade Kycklingklubbor i frysen som jag tinade lite snabbt i vattenbad och kryddade enligt receptet och sedan in i ugnen i ca 1 timme. Hade creme fraiche istället för turkisk youghurt och det gick bra. Serverades med grönsallad. Lätt lagat och gott!