LCHF- Tigerkaka

Serverar: 14 portioner

En variant på den gamla klassikern Tigerkaka.

Ingredienser

  • 150 g osaltat smör
  • 5 ägg
  • 3 msk sötrix flor
  • ½ krm stevia
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kokosnötsmjöl
  • ½ dl pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och sötningsmedlet pösigt. Häll smöret och grädden i äggsmeten och vispa. Blanda kokosmjöl med pofiber, bakpulver och vaniljpulver. Rör ner blandningen i smeten.
    3. Häll 1/3 av smeten i en skål och blanda i kakao. Klä en form, 1½ liter med bakplåtspapper. Häll hälften av den ljusa smeten i formen, fortsätt sedan med den bruna smeten och avsluta med resten av den ljusa smeten.
    4. Ta en gaffel och lyft lite i smeten från botten och upp så att kakan blir tigrerad. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben