Tigerkaka

Tid: 1 timme 45 minuter

Den här randiga frestelsen är lättare att baka än du tror.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • 2 1/2 msk kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Rör smör , socker och vanillinsocker vitt och pösigt. Tillsätt äggen , ett i taget och därefter vetemjöl , bakpulver och grädde. Rör om väl till en jämn och klimpfri smet.
    2. Smöra och bröa en avlång form och häll 3/4 av smeten i formen. Blanda kakaon i resten av smeten och rör om väl. Häll kakaosmeten i formen och dra med en gaffel genom smeten så att kakan blir marmorerad.
    3. Grädda kakan i 175 grader ugnsvärme ca 60 minuter eller tills kakan är fast också i mitten . Låt kakan svalna några minuter, stjälp upp den på bakgaller och låt den kallna under bakduk.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    9

    Kommentarer (2)

    cayman 4 december 2010

    Andra gången jag gjorde denna Tigerkaka, lika god som vanligt!!

    KochinaW 29 maj 2015

    Super god kaka, har bakat den flera gånger.

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben