Tigerkaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

En god kaka som är väldigt lätt att göra, och går bra att frysa in!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa sockret och smöret pösigt med en elvisp. Blanda i äggen ett och ett under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smörblandningen tillsammans med mjölken. Blanda hälften av smeten med kakaon. Blanda hälften av smeten med vaniljsockret. Lägg hälften av den ljusa smeten underst i formen, sen den mörka smeten och sist den ljusa igen. Dra med en gaffel genom smeten för att skapa marmoreringen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    2

    Kommentarer (9)

    Annafbg 26 juni 2009

    Oj så god! Saftig och ganska "tung" kaka. Jag gjorde dock misstaget att baka den i en form utan hål första gången, då fick jag inte med mig mittenbiten av kakan. Nå ja, nu har jag bakat den igen i en hålform och har en jättefin kaka att bjuda på. Tack för receptet!

    CrazyPaulina 8 mars 2011

    Helt okej kaka, men jag tyckte att 3 ägg var alldeles för mycket. Kakan smakade liksom ägg, vilket jag inte tycker att den ska. Funkar det lika bra med två, tro?

    MimmiP80 2 april 2011

    Underbart saftig tigerkaka!

    olre 21 februari 2012

    hej det var jette got!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Thesa82 9 juli 2012

    Bakade den här till min födelsedag och den blev supergod! Den kommer jag garanterat att baka igen!

    jecki 7 oktober 2012

    Gick jättebra att byta ut 200 g smör till 150 g rapsolja. Gräddade dock i ca 45 minuter men resultatet blev kanon!!

    BandyFanny 27 oktober 2012

    Jättegott:)

    browneyedsusan 23 december 2012

    super god!! krämig, saftig osv :)

    nasiki 9 maj 2013

    klar-5

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben