Serverar: 12 portioner
Tid: 40 minuter
En god kaka som är väldigt lätt att göra, och går bra att frysa in!
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa sockret och smöret pösigt med en elvisp. Blanda i äggen ett och ett under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smörblandningen tillsammans med mjölken. Blanda hälften av smeten med kakaon. Blanda hälften av smeten med vaniljsockret. Lägg hälften av den ljusa smeten underst i formen, sen den mörka smeten och sist den ljusa igen. Dra med en gaffel genom smeten för att skapa marmoreringen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Sockerkaka
Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...
Oj så god! Saftig och ganska "tung" kaka. Jag gjorde dock misstaget att baka den i en form utan hål första gången, då fick jag inte med mig mittenbiten av kakan. Nå ja, nu har jag bakat den igen i en hålform och har en jättefin kaka att bjuda på. Tack för receptet!
Helt okej kaka, men jag tyckte att 3 ägg var alldeles för mycket. Kakan smakade liksom ägg, vilket jag inte tycker att den ska. Funkar det lika bra med två, tro?
Underbart saftig tigerkaka!
hej det var jette got!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bakade den här till min födelsedag och den blev supergod! Den kommer jag garanterat att baka igen!
Gick jättebra att byta ut 200 g smör till 150 g rapsolja. Gräddade dock i ca 45 minuter men resultatet blev kanon!!
Jättegott:)
super god!! krämig, saftig osv :)
klar-5