Var sugen på något gott och slängde ihop denna lättbakade kaka. Låt er väl smaka
Ingredienser
2 dl socker
2 st ägg
3 dl mjöl
1½ tsk bakpulvere
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
50 g smör
1 dl mjölk
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk starkt kaffe
Instruktioner
Sockerkakan:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröda en form. Om ni inte tycker om ströbröd på kakan går det bra att ta vanligt mjöl som jag har.
Vispa ägg och socker poröst
Smält smöret och häll i mjölken. När den blivit varm ta den från värmen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Ej kakaon dock.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och häll sedan i smöret.
Häll sedan 2/3 av smeten i formen. Tillsätt sedan kakaon i smeten i bunken. Häll sedan i resten av smeten i formen. När all smet är i formen ta en gaffel och rör försiktigt i smeten så din kaka blir tigrerad.
Grädda i ca 25 min mitt i ugnen. Kontrollera med en sticka att den är färdig.
Glasyren:
Blanda det kalla kaffet och florsockret till en jämn smet.
När kakan är kall stjälp upp den på ett fat och häll glasyren ovanpå.
Tack för receptet. Kakan smakar jättegott!
Va roligt att du tyckte om den :)