Klassisk tigerkaka

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Finfin till kaffet eller teet, en klassisk tigerkaka så som vi alla vill ha den!

Ingredienser

  • 200 gram margarin
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Vispa ihop margarin och socker poröst, vispa sen ner ett ägg i taget. Blanda sen ner vetemjöl, bakpulver och mjölk - blanda till en jämn smet. Lägg 1/3 av smeten i en egen skål och blanda ner kakaon där. Vaniljsockret blandar du ner i den skål där du har 2/3 av smeten kvar. Häll hälften av den ljusa smeten i en smord och bröd forn. Sen klickar du över den mörka smeten, och avslutar med den sista ljusa smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 1 timme

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben