LCHF-variant av Per Morbergs curry

Hittade ett recept av Per Morbergs "tupp i curry" och modifierade det litegrann! Använder varken färdig kycklingbuljong eller äpple - tupp är dessutom ganska svårt att få tag på ;)

Ingredienser

  • 1 kg hel kyckling
  • 15 cm purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 vitlök
  • 1 knippe färsk rosmarin
  • 0,5 msk timjan
  • 0,5 msk dragon
  • 2 tsk gurkmeja
  • vatten till kycklingen är täckt i grytan
  • 2 msk smör
  • 1 tsk paprikakrydda
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 msk valfri currykrydda
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 dl grädde
  • 0,5 dl färskost
  • 1 krm ingefära
  • Instruktioner

    1. Skär purjolöken och den gula löken i stora bitar. Täck kycklingen med vatten och låt koka tillsammans med purjon, gula löken, vitlöken, rosmarin, timjan, dragon och gurkmeja till dess att kycklingköttet nästan faller av benen av sig självt.
    2. Tar ur kycklingen ur grytan och låt svalna en aning. Fortsätt att koka lökarna i vattnet till dess att ca 2/3 delar återstår. Sila.
    3. Bryn paprikakrydda, salt och peppar, curry, ingefära och gurkmeja försiktigt i smör. Häll sedan på ca 5 dl av den silade kycklingbuljongen (resten kan med fördel sparas till nästa gång man behöver kycklingbuljong). Låt koka tillsammans med grädde och färskost till såsen tjocknat en aning. Rensa kycklingen och tillsätt till såsen - rör om och låt kycklingen värmas. Smaka av.
    4. Serveras gärna med ugnsrostad broccoli eller en god sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ylvafj 5 oktober 2011

    Den här rätten är superb!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben