Leilas banankaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

Perfekt när några bananer blivit liggande. Hemma hos oss är det ingen som äter bananerna om de börjat bli fläckiga

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl florsocker
  • 150 g mjukt smör
  • 3 st mogna bananer
  • 2 st ekologiska ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 50 g valnötskärnor
  • Smör till formen
  • Ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
    2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
    3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.
    4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
    5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.
    6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.
    7. Tips: när det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6
    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (1)

    nyponpaj 1 mars 2009

    Suupergod och saftig :) Jag hade glasyr (smör, vatten & florsocker) på också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben