Leilas franska kryddbröd

Pain dépices är ett franskt kryddbröd som är oslagbart gott till ostbrickan. Enkelt att göra, rör ihop smeten och grädda i sockerkaksform.

Ingredienser

  • 1 dl honung
  • 0,5 dl råsocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl torkade aprikoser (hackade)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk flingsalt
  • Till formen
  • Smör
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Koka upp honung, råsocker, vispgrädde och kryddor. Häll över i en bunke och låt svalna.
    2. Blanda ner övriga ingredienser
    3. Smörj och bröa hålform med krossade mandelspån. Fyll den med smeten.
    4. Grädda 150 grader ca 40-50 min. Mitt i ugnen. Prova med en sticka den skall inte vara kladdig.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36

    Kommentarer (1)

    Tingeling13 17 januari 2010

    Riktigt gott bröd. Jag bakade det på mjölk och sirap istället för grädde och honung (min man gillar inte honung, hade inge grädde hemma) och det blev lika gott ändå. Tog fikon istället för aprikoser, det funkade också superbra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben