Leilas galet goda hurtbullar

Serverar: 30 portioner

Tid: 3 timmar

De här goda och nyttiga bullarna är perfekt som frukostbröd resten av veckan.

Ingredienser

  • Deg 1
  • 5 dl kokhett vatten
  • 3 msk brödkryddor
  • 2 msk salt
  • 2 dl 4-korns kross
  • 2 dl krossade linfrön
  • 2 dl fint rågmjöl
  • 2 dl kokt hel dinkel
  • Deg 2
  • 5 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 2 dl mörk sirap
  • 3 dl hasselnötter
  • 3 dl fiberberikade havregryn
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl torkade katrinplommon
  • 4 dl rågsikt
  • 4 dl dinkelsikt
  • 4 dl vetemjöl special
  • Solrosfrön att strö över bullarna
  • Instruktioner

    1. Deg 1: 1. Blanda alla ingredienser i en bunke, täck med plastfilm och låt stå i rumstemperatur i minst 30 minuter.
    2. 1. Värm mjölken till fingerljummet, max 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken. 3. Rör ner deg 1 i bunken. 4. Blanda ner sirap, hasselnötter, havregryn, russin, hackade aprikoser och hackade katrinplommon. 5. Tillsätt lite mjöl i taget. Degen ska vara väldigt, väldigt kladdig. 6. Klicka ut bullarna på en plåt med bakplåtspapper och strö över solrosfrön och lite vetemjöl. 7. Sätt ugnen på 200 grader. 8. Låt bullarna jäsa under en bakduk i cirka 1 1/2 timme. 9. Grädda bröden i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36
    4.8
    45 min
    8-10
    16
    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (2)

    ChristinaLj 17 november 2008

    Det här brödet är det absolut godaste jag vet, jag bakar det regelbundet och det är det enda brödet vi äter just nu! Dessutom håller man sig mätt länge! Christina

    carojo 14 januari 2009

    Dessa bullar är helt underbara! Har blivit helt galen i att baka dem och har alltid nga i min frys!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben