Leilas juliga frukt- och nötkaka

Den här goda kakan passar perfekt till ostbrickan!

Ingredienser

  • 3 ekologiska ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 msk brödkryddor
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl torkade tranbär
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Smör, till formen
  • Ströbröd, till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
    3. Smält smöret med kryddorna och rör i vispgrädden, blanda det med äggsmeten.
    4. Hacka valnötterna och aprikoserna i bitar.
    5. Blanda dem samt pistagenötter och tranbär med de torra ingredienserna och vänd samman med äggsmeten.
    6. Smörj och bröa en sockerkaksform. Fyll med smeten.
    7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller på ett galler.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben