Leilas kefta med grillad stenfrukt och tomatsallad

Serverar: 4 portioner

Man kan göra som jag, utesluta kalvfärsen och använda vanlig fläsk eller nötfärs, dock inte lamm då detta vore lika oetiskt.

Ingredienser

  • 600 g kalvfärs
  • 1 citrongräs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 mild röd chili
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 4 persikor
  • 4 nektariner
  • 6 plommontomater
  • 1 msk socker
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 125 g buffelmozzarella
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Blanda färs med riven vitlök, mycket fint hackat citrongräs och chili, samt salt och peppar.
    2. Rulla färsen till avlånga korvar och trä på spett. Ringla lite olivolja över köttfärsspetten, och smörj/pensla försiktigt spetten.
    3. Dela och kärna ur stenfrukten, dela tomaterna. Blanda tomater och frukt med socker, olja, salt, peppar och grilla dem och köttfärsspetten.
    4. Varva grillad tomat och frukt på ett fat och riv över mozzarellan och basilikan.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben