Leilas kefta med grillad stenfrukt och tomatsallad
Man kan göra som jag, utesluta kalvfärsen och använda vanlig fläsk eller nötfärs, dock inte lamm då detta vore lika oetiskt.
Ingredienser
600 g kalvfärs
1 citrongräs
1 vitlöksklyfta
1/2 mild röd chili
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
4 persikor
4 nektariner
6 plommontomater
1 msk socker
2 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
125 g buffelmozzarella
1 kruka basilika
Instruktioner
- Blanda färs med riven vitlök, mycket fint hackat citrongräs och chili, samt salt och peppar.
- Rulla färsen till avlånga korvar och trä på spett. Ringla lite olivolja över köttfärsspetten, och smörj/pensla försiktigt spetten.
- Dela och kärna ur stenfrukten, dela tomaterna. Blanda tomater och frukt med socker, olja, salt, peppar och grilla dem och köttfärsspetten.
- Varva grillad tomat och frukt på ett fat och riv över mozzarellan och basilikan.
Liknande recept
Kommentarer (0)