Leilas Kladdkaksmuffins

Serverar: 16 portioner

Smaskigt!

Ingredienser

  • 2 st ekologiska ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 0,5 dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao av god kvalitet
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g kvalitetschoklad
  • Tillbehör
  • Vispgrädde
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Gör så här
    2. 1/Sätt ugnen på 175 grader.
    3. 2/ Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
    4. 3/Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
    5. 4/Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned den med smeten.
    6. 5/Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
    7. 6/Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till två tredjedelar med smet.
    8. 7/Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
    9. 8/Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36
    4.9
    30 min
    10
    6
    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (2)

    moaya 12 augusti 2009

    Ta bara en HALV deciliter kakao - det räcker gott och väl

    bofink35 18 januari 2010

    Precis njutit av dessa goda muffins. Det räckte inte med en utan det blev två. Smaskens.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben