Leilas scones med råsocker och mandelspån

Serverar: 6 portioner

Dessa scones är väldigt goda och går mer åt det söta hållet. Mina barn fullkomligt älskar dem!

Ingredienser

  • 7.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 dl råsocker
  • 125 g kallt smör
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Till pensling
  • Ägg
  • Mandelspån
  • Råsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Rör samman vetemjöl, bakpulver, råsocker och salt. Rör ner smör. Vispa samman ägg och mjölk och rör ner i bunken till en deg. Dela degen i 6 delar, lägg på plåt med bakplåtspapper, platta till dem något. Pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36
    4.4
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben