Leilas snabba senapsill

Leilas snabblagade sill mår bra av att vila i kylen i två dygn, men den kan även avnjutas direkt.

Ingredienser

  • 3 pkt 5–minuterssill (à 420 g)
  • 1 dl crème fraîche
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 2 dl senapssås(se recept nedan)
  • Senapssås
  • 1 dl senap, svensk, finkornig
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk strösocker
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar från kvarn
  • 2 dl solrosolja
  • 2 msk espressokaffe, kallt
  • 1 dl dill, färsk
  • Instruktioner

    1. Senapssås: Vispa samman senap, rödvinsvinäger, strösocker, flingsalt och svartpeppar. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaksätt med kall espresso. Vänd ner färsk skuren dill precis innan servering.
    2. Häll av sillen och låt all vätska droppa bort. Skiva sillen i bitar och blanda den med senapssåsen och crème fraîche.
    3. Smaksätt med kryddor och fyll en sillburk eller sillkrus och låt med fördel sillen stå 1–2 dagar. Om man vill kan sillen ätas direkt!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben