Lergrytebröd med jäst

Tid: 3 timmar 30 minuter

Tar lite tid men är väl värt mödan

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 1/2 dl sirap
  • 50 g smält smör
  • 1 tsk salt
  • 4 dl kokande vatten
  • 25 g jäst
  • 1/2 dl vatten
  • 12 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Blanda Havregryn, sirap, smör och salt Häll det kokande vattnet över Blanda jästen i 1/2 dl vatten och rör ner noggrant. Jäs i 2 timmar medan lergrytan ligger i blöt. Torka ur och olja in grytan. Forma degen till en limpa och lägg i, pensla med vatten och strö havregryn över. På med locket och in i kall ugn på nedersta falsen. Sätt ugnen på 200 grader och ha brödet inne i 70min

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sansoeuf 11 mars 2014

    Mjölet? Ska det vara i innan det kokta vattnet hälls på? Står inget om de tolv dl mjöl. För de som bakar ofta är det kanske självklart, men jag kan i princip varken baka eller laga mat. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben