Frasiga fullkornsvåfflor med jäst
En våffla som behåller sin frasighet även när den kallnat! Här använder du fullkornsmjöl. Det går fint att byta ut smöret mot 1½ dl flytande smör-& rapsolja.
Ingredienser
4 dl rumsvarm mjölk
25 g jäst
3 ½ dl ljust och milt fullkornsvetemjöl
½ tsk salt
150 g smör
Instruktioner
- Häll mjölken i en bunke och smula ner jästen.
Rör ner mjöl och salt och vispa till en slät smet.
- Låt smeten svälla i ca 30 minuter.
- Värm våffeljärnet. Låt smöret smälta och blanda sedan ner det i våffelsmeten.
- Smörj våffeljärnet, räcker inför den första våfflan och häll ca 1 dl smet i järnet och grädda 1½ - 2 minuter per våffla.
- Servera med vispgrädde och sylt eller som förrätt med salta tillbehör, t ex crème fraiche, finhackad rödlök och löjrom.
Liknande recept
Kommentarer (0)