Frasiga fullkornsvåfflor med jäst

Serverar: 8 portioner

En våffla som behåller sin frasighet även när den kallnat! Här använder du fullkornsmjöl. Det går fint att byta ut smöret mot 1½ dl flytande smör-& rapsolja.

Ingredienser

  • 4 dl rumsvarm mjölk
  • 25 g jäst
  • 3 ½ dl ljust och milt fullkornsvetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 150 g smör
  • Instruktioner

    1. Häll mjölken i en bunke och smula ner jästen. Rör ner mjöl och salt och vispa till en slät smet.
    2. Låt smeten svälla i ca 30 minuter.
    3. Värm våffeljärnet. Låt smöret smälta och blanda sedan ner det i våffelsmeten.
    4. Smörj våffeljärnet, räcker inför den första våfflan och häll ca 1 dl smet i järnet och grädda 1½ - 2 minuter per våffla.
    5. Servera med vispgrädde och sylt eller som förrätt med salta tillbehör, t ex crème fraiche, finhackad rödlök och löjrom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben