Libanesiska köttbullar

Serverar: 4 portioner

De här kryddiga köttbullarna med knaprig yta finns ofta på menyn i Libanon. Ljuvliga både som aptitretare, förrätt eller huvudrätt.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • ½ knippe mynta
  • ½ knippe persilja
  • 700 g nötfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk mald spiskummin
  • ½ tsk mald nejlika
  • 4 tsk pinjenötter
  • 1 litet huvud isbergssallad
  • 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • 1½ dl naturell yoghurt eller grekisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Skala lökarna och riv dem fint. Skölj myntan och persiljan och ta av bladen från kvistarna. Torka bladen torra i en handduk och hacka eller klipp bladen fint.
    2. Lägg nötfärsen i en skål, salta och peppra. Tillsätt mynta, persilja, spiskummin och nejlika. Blanda väl till en slät köttfärssmet. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de är gyllene och låt dem svalna.
    3. Tillsätt pinjenötterna till köttfärssmeten och blanda väl. Täck över och låt vila 30 minuter i kylen så att smakerna blandas. Skölj salladen och citronen väl. Skär citronen i åtta klyftor.
    4. Rulla tolv stora köttbullar av smeten. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Bryn köttbullarna runtom. Sänk värmen och stek 10-15 minuter tills de är genomstekta. Vänd dem med en gaffel då och då. Lägg köttbullarna på hushållspapper.
    5. Salta och peppra yoghurten. Riv salladen i bitar och lägg den på ett fat. Lägg köttbullarna, kalla eller varma, på salladen. Garnera med citronklyftorna och servera med yoghurten.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben