Lime -och chililax

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En enkel och god laxrätt för både vardag och fest!

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g fryst hackad spenat
  • 1 lime
  • Chilikrydda
  • Salt
  • Fem sorters peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att tvätta limefrukten och riva skalet fint och pressa ur saften i en skål. Blanda crème fraiche och hackad spenat. Krydda med chilikrydda, salt och fem sorters peppar efter smak och tycke.
    2. Smörj en ungssäker form och bred ut crème fraichesåsen i botten. Lägg laxfiléerna ovanpå och sätt in i ugnen, 200 grader, i ca 20 minuter eller tills fisken är genomstekt och har fått fin färg.
    3. Ät med en god sallad och potatis, kokt, bakad eller rostade klyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben