Lime - och kokosglass med chokladflagor

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Ljuvlig festdessert, där de beska chokladflagorna matchar den sötsyrliga glassens mjälla konsistens.

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 burkar kokosmjölk (à 4dl)
  • Finrivet skal och saft av 4 limefrukter
  • 200 g ren choklad*, i bitar
  • 4,5 dl vispgrädde
  • Kakaopulver till pudring
  • Instruktioner

    1. Vispa samman äggulor, socker och majsstärkelse. Låt kokosmjölken närma sig kokpunkten i en kastrull och vispa ner den i äggblandningen.
    2. Återbörda alltsammans till kastrullen och låt sjuda tills det tjocknar något. Häll över i en skål, täck med bakplåtspapper och låt svalna.
    3. Rör ner limeskal och saft. Smält chokladen. Klipp ut två längder bakplåtspapper, 46 x 33cm.
    4. Fördela chokladen på arken och bred ut den så tunt som möjligt. Låt stå tills den nästan stelnat, placera därefter arken i kylskåp (de kan böjas något om det behövs).
    5. Vispa grädden löst. Rör ner den i äggkrämen och frys i 4–6 timmar tills den är genomkall men fortfarande inte stelfrusen.
    6. Massan kan också frysas i glassmaskin. Skala bort pappret från chokladplattorna och bryt upp dessa i småflagor. Skeda upp en fjärdedel av glassen i en frystålig skål, strö över en fjärdedel av chokladen och fortsätt varva glassmassa och choklad.
    7. Frys igen och servera glassen överpudrad med kakaopulver. Med ”ren choklad” avses mörk choklad med minst 60–70 procents kakaohalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben