Lime och myntarutor

Serverar: 24 portioner

Detta recept har jag fått ur någon tidning. Det behövs inte mycket pepparmynta i smeten för att ge smak åt kakorna. Här kombinerar jag myntan med lime som ger en frisk smak.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • ½ dl hackad mynta
  • 3 dl socker
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • Garnering
  • 2 dl kesella gourmet
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör, mynta och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Smaksätt med limeskal och saft. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, 20 x 30 cm, häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor. Blanda kesella och florsocker. Bred smeten på kakorna. Garnera med myntabland

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben