Lime- och vitlökssås

Vitlöksklyftorna får en mild och god smak då de rostas i olja. Låt ingredienserna och skålen ha samma temperatur, då är det lätt att lyckas med såsen. Mycket gott till skaldjur!

Ingredienser

  • 8-10 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 2 krm finrivet limeskal
  • ½ msk pressad limesaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    Lägg vitlöksklyftorna med skalet på i en kastrull med olja. Låt dem rosta på svag värme under lock tills de är mjuka ca 10 min. Skala vitlöksklyftorna och mosa dem väl med en gaffel. Vispa äggulor och olja kraftigt till en ganska tjock majonnäs. Rör ner limeskal och limesaft, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben