Limedoftande laxgratäng

Serverar: 4 portioner

Lime, lax och saffran - och så lite räkor på toppen. Kalasgott! Det går bra att använda fryst lax i receptet, det tar bara lite längre tid att tillaga.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar fryst eller tinad lax
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ g saffran
  • 1 lime, saft och skal
  • Salt
  • Peppar
  • Dekoration
  • 2 dl skalade räkor
  • ½ dl citronmeliss
  • 1 lime
  • Instruktioner

    1. Lägg laxfiléerna i ugnsfast form. Koka upp grädde och saffran. Rör i limeskalet och saften. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över laxen. Ställ in i 200 grader varm ugn i 45 min om laxen är djupfryst, 20-25 min om den är tinad. Strö över skalade räkor, dekorera med limeklyftor och strö över små citronmelissblad.
    2. Servera med kokt ris och sockerärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben