Limegrillad kyckling med citruskokt bulgur

Serverar: 10 portioner

Berberisbär finns att köpa i saluhallar eller i butiker med arabiska råvaror.

Ingredienser

  • 900 g kycklingfilé
  • Marinad
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lime
  • 1 chili röd spansk pepparfrukt
  • 6 torkade limeblad
  • ½ dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Citruskokt bulgur
  • 5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 2 dl pressad citron
  • 1 dl berberisbär
  • 1 msk gurkmeja
  • 3 ½ dl bulgur
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Garnering
  • Rödbettsskott
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär kycklingen på längden tiunna filéer. Skala och skiva löken. Skala pch pressa vitlöken. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och skär frukten i tunna skivor. Kärna ur och finhacka chilin. Smula limebladen.
    2. Blanda ingredienserna till marinaden och tillsätt kycklingen. Låt marinera ca 5 timmar i kylen.
    3. Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp filéerna och torka av dem med hushållspapper. Grilla i en grillpanna tills de fått fin färg. Efterstek mitt i ugnen ca 10 min låt svalna.
    4. Skär kycklingen i 1x1 cm stora bitar.
    5. Koka upp buljongen med citron, berberis och gurkmeja. Tillsätt bulgur och koka under lock ca 4 min. Rör om och dra av från värmen. Låt stå att svälla under lock ca 10 min.
    6. Häll upp i en skål och låt kallna. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner kycklingen.
    7. Fördela i cocktailglas. Garnera med rödbetsskott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben