Limepaj med rosmarin

Serverar: 6-8 portioner

Bjud på en frisk och sötsyrlig limepaj. Limepajen kan göras en vecka i förväg och förvaras i frysen.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 250 g digestivekex
  • 125 g smör, smält
  • Fyllning
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk, 400 g
  • 3 lime, det yttersta finrivna skalet av 1 + saften av alla 3
  • Garnering
  • Rosmarinkvistar
  • Socker
  • Tunna skivor av vältvättade citrusfrukter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Bryt kexen i mindre bitar och lägg dem i en matberedare monterad med kniv. Kör till smulor, tillsätt det smälta smöret och mixa ihop. Tryck ut kexmassan i en pajform, ca 22 x 30 cm. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna.
    3. Vispa grädden, ej för hårt. Blanda kondenserad mjölk, limesaft och limeskal i en bunke. Vänd ner grädden försiktigt med hjälp av en slickepott. Bred ut fyllningen i pajskalet. Täck pajen med plastfolie och ställ i frysen över natten.
    4. Ställ pajen att temperera i kylskåp ca 2 timmar före serveringen. Spreja rosmarinkvistarna med lite vatten och doppa dem i socker. Garnera pajen med citrusskivor och rosmarinkvostar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben