Limestekt kyckling och mustig bulgur

Serverar: 4 portioner

En underbart saftig kyckling med en bulgur med härliga färger och smak.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Rivet skal av 1 lime
  • 2-3 msk vetemjöl
  • Rapsolja till stekning
  • 4 dl vatten
  • 2 dl bulgur
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 knippa persilja
  • Pressad saft av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Krydda filéerna med salt och peppar. Strö det rivna limeskalet runtom filéerna och panera köttet i mjölet.
    2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek filéerna gyllenbruna på bägge sidor. Efterstek i ugnen ca 15 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
    3. Koka upp vattnet, tillsätt bulgurn, fonden och olivoljan, skala och pressa i vitlöken. Låt sjuda under lock i 10 minuter, ta från värmen.
    4. Ansa paprikan och skala löken, finhacka alla grönsakerna och persiljan. Blanda ner hacket i bulgurn. Rör ner limesaften och smaka av med salt och peppar.
    5. Servera kycklingen med bulgursalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mattiasg4s 28 juli 2012

    Provade bara bulgursalladen. En underbar rätt.!!!!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben