Linda Larsson Lax med rostade rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk sesamfrön
  • Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ca 1 tsk sambal oelek
  • ev 1 tsk sesamolja
  • Rostade rotfrukter
  • 800 g potatis och rotfrukter t ex morötter, palsternacka, rotselleri
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 225°. Tvätta och klyfta potatisen. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Blanda allt på ett bakplåtspapper på en plåt. Fräs ingefära och chilipeppar i smör i en kastrull. Rör i salt och häll det över potatis och rotfrukter och blanda om. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.Sätt ugnen på grill. Skär laxen i 8 avlånga bitar. Trä upp dem på spett och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Salta, peppra och pensla ovansidan med mango chutney. Strö över sesamfrön. Grilla spetten i övre delen av ugnen 3-4 min. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Servera spetten med rotfrukterna och såsen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben