Lindesnäskaka (äggfri)

Tid: 30 minuter

Smakar lite jul och med lingongrädde emellan och ev. ovanpå så blir det en ljuvlig kaka att servera till adventsfikat. Att den är äggfri underlättar för oss som har anhöriga med äggintolerans.

Ingredienser

  • 1 l vetemjöl
  • 7 dl socker
  • 3 tsk malen ingefära
  • 3 tsk malen kanel
  • 3 tsk malen nejlika
  • (ingefära, kanel och nejlikor kan bytas mot en påse pepparkakskryddor)
  • 1½ msk bikarbonat
  • 3 msk lingonsylt
  • 150 g smält margarin
  • 7½ dl mellanfil
  • 1 msk maragarin till formen
  • 2 msk mannagryn till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt mellanfil, lingonsylt och det smälta margarinet. Blanda väl genom att röra ihop smeten.
    2. Smörj formen och strö den med mannagryn (=äggfritt). Häll i smeten och grädda i 15-20 min. i mitten av ugnen.
    3. Serveras gärna med lingongrädde som tillbehör eller delas på mitten och ha lingongrädde mellan kakan och ovanpå så har du en god tårta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben