Äggfria maränger

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Detta är ert recept för dig som är äggallergiker. Du kan göra pavlova, marängswiss och allt annat gott.

Ingredienser

  • 2 dl florsocker
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 4 st gelatinblad
  • Instruktioner

    Koka upp vatten och florsocker i cirka 5 minuter, samtidigt lägger du gelatinet i blöt. Lägg i gelatinbladen i sockerlagen och vispa i 5-8 minuter. Var snabb med att spritsa ut, det stelnar fort men det blir riktigt bra Sätt i ugnen i 35-45 minuter i 125 grader. Låt marängen stå sedan i en avstängd ugn.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben