Lingon och Havrekaka

Serverar: 1 portioner

Sötsur lingonkaka

Ingredienser

  • Botten
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½dl socker
  • 150 g smält smör
  • 1 ägg
  • 2 dl lingonsylt
  • Topping
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smält smör
  • Instruktioner

    Rör samman vetemjöl, socker, bakpulver, smält smör och ägget. Tryck ut i en liten långpanna. Bre på lingonsylten. Blanda ihop toppingen och bred över kakan. Grädda i mitten av ugnen i 15 min. 225*C

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    systeryster 13 augusti 2008

    Hur mycket bakpulver ska det vara? 1 tsk? inget alls?

    herrp 29 januari 2011

    Bakpulver skadar nog inte med tanke på att det är bara ett ägg i smeten. Det går nog lika bra med rödvinbärssylt som med lingon. Herrp

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben