Lingonmaräng

Serverar: 8 portioner

Perfekt dessert efter en måltid vilket är baserad på vilt.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • ½ dl socker
  • 3½ dl lingonsylt
  • 2 msk gin, ev
  • 30 små maränger
  • Instruktioner

    1. Vispa först äggvitorna till hårt skum i en bunke och därefter grädden i en annan bunke till hårt skum.
    2. Vispa äggulorna och socker poröst i en bunke. Blanda lingonsylt och ev. gin med äggsmeten och vänd försiktigt ner grädden samt de vispade äggvitorna.
    3. Häll en tredjedel av smeten i en avlång sockerkaksform, lägg i marängerna och täck med resten av smeten.
    4. Frys blandningen minst tre timmar. Spola formen med lite varmt vatten. Stjälp upp den och garnera med maränger (och grädde med frusna osockrade lingon).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben