Frusen lingonmaräng

Serverar: 8 portioner

Detta är ett recept som jag ännu inte prövat, men som snart skall testas. Det verkar vara gott!

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 3 1/2 dl lingonsylt
  • 2 msk gin, valfritt
  • 30 små maränger
  • Garnering
  • Maränger
  • Instruktioner

    Vispa först äggvitorna till hårt skum (medan vispen är torr och ren) och därefter grädden till skum Vispa äggulorna och socker poröst i en annan bunke Blanda lingonsylt och ev gin med äggsmeten och vänd försiktigt ner grädden samt de vispade vitorna Häll en tredjedel av smeten i t ex sockerkaksform Lägg i marängerna och täck med resten av smeten Frys blandningen minst 3 tim. Stjälp upp den och garnera med maränger

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben