Lingonmaränger

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

20 st goda, härligt sega maränger

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk passerad lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125º.
    2. Vispa vitorna med elvisp till hårt skum.
    3. Sikta ner sockret och tillsätt citronsaften droppvis och fortsätt vispa tills smeten är fast och glansig.
    4. Passera sylten genom en sil och vänd ner i smeten så den blir melerad vit och rosa. Blanda eller vispa inte mer!
    5. Klicka ut marängerna med hjälp av 2 skedar på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
    6. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter om det är en varmluftsugn och 55-60 minuter om du har en vanlig ugn. De ska vara torra på ytan och lite sega innuti.
    7. På fotot blev de lite mörka och jag hade dem inne 60 minuter men det skiljer ju på ugnarna också. De blev goda ändå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben