20 st goda, härligt sega maränger
Ingredienser
2 äggvitor
2 dl florsocker
1 msk pressad citronsaft
2 msk passerad lingonsylt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125º.
- Vispa vitorna med elvisp till hårt skum.
- Sikta ner sockret och tillsätt citronsaften droppvis och fortsätt vispa tills smeten är fast och glansig.
- Passera sylten genom en sil och vänd ner i smeten så den blir melerad vit och rosa. Blanda eller vispa inte mer!
- Klicka ut marängerna med hjälp av 2 skedar på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter om det är en varmluftsugn och 55-60 minuter om du har en vanlig ugn.
De ska vara torra på ytan och lite sega innuti.
- På fotot blev de lite mörka och jag hade dem inne 60 minuter men det skiljer ju på ugnarna också. De blev goda ändå.
Liknande recept
Kommentarer (0)