Lingonmousse
Serverar:
4 portioner
En enkel och elegant efterrätt som alla kan lyckas med!
Ingredienser
100 g lingon
100 g socker
1 dl flytande grädde
3 dl vispad grädde
2 blad gelatin
Instruktioner
Blötlägg gelatinet i vatten cirka 5-10 minuter.
Smält ihop lingon, socker och flytande grädde i en kastrull på spisen. Vispa resten av grädden.
Krama ur gelantinbladet och blanda det med gräddkoket. Rör sedan försiktigt ner blandningen i den vispade grädden.
Häll upp moussen i formar och låt stelna i kylen.
Liknande recept
Tunnbrödskanapé med rökt renkött och lingonmousse
5
4
3
Panacotta cake med crisp
5
30 min
10
1
Tårta med sugarpaste
5
2
Lingonmousse i strut
8
Små julpajer med lingonmousse
4-6
Lingonmousse med chokladfyllning på toscabotten
4
Lingonmousse med mandelflarn
6-8
1
Lingonmousse med glögg
8
Pepparkaksbakelser med lingonmousse
15-20
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!