Lingonmousse med mandelflarn

Serverar: 6-8 portioner

En krämig efterrätt med krispiga mandelflarn som är en fräsch avslutning på en god middag.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl rårörda lingon
  • 100 g vit choklad
  • 250 g rumsvarm mascarponeost
  • Mandelflarn
  • 1½ dl mandelflarn
  • 1 dl socker
  • 100 g smör
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde och lingon i en kastrull. Låt det stå i 10 minuter. Mixa lingongrädden med en mixerstav. Sila av lingongrädden så att överflödig vätska försvinner.
    2. Värm upp lingongrädden något och tillsätt grovt hackad choklad. Vispa upp mascarponen och vänd ner den i lingonblandningen. Fyll moussen i portionsglas och ställ dem kallt i ca 4 timmar.
    3. Sätt ugnen på 150 grader.
    4. Blanda alla ingredienser till mandelflarnen i en kastrull. Låt blandningen sjuda en stund och rör om försiktigt.
    5. Klicka ut smeten i 6-8 högar på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut i ugnen. Grädda kakorna mitt i ugnen i 5-8 minuter. Låt kakorna kallna.
    6. Bryt sönder kakorna i bitar och stick ner dem i moussen vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 7 november 2013

    I ingredienslistan för mandelflarn har du skrivit 1½ dl mandelflarn, är det 1½ dl havregryn du menar? Hälsningar Pia

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben