Mandelfisk i ugn

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

En jättegod och lättlagad fiskrätt för den hungrige.

Ingredienser

  • 400 g fryst fiskfilé
  • 50 g flytande margarin
  • 1 dl ströbröd
  • c a 50 g hackad mandel eller mandelflarn ( ca 1 dl )
  • ½ tsk gurkmeja
  • 2 krm salt
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad persilja
  • Kall fisksås
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ dl bostongurka 1 msk chilisås
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 200 grader. Låt fisken tina något, så att den går att skiva i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem intill varandra i en smord ugnssäker form och salta lite på dem.. Blanda det flytande margarinet med ströbröd, mandel, gurkmeja, salt, pressad vitlök och persilja. Bred blandningen över fisken. Sätt in formen i mitten av ugnen och gratinera i ca 25 minuter. Servera med kokt eller pressad potatis och broccoli eller brytbönor och/eller finrivna morötter. Rör ihop fisksåsen och servera den till.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (2)

    christian21mars 14 juni 2012

    change text

    NinaAmanda 7 mars 2013

    Jättegott! Jag hoppade över fisksåsen och hällde istället smält smör över potatisen. Riven morot passade även väldigt bra till!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben