Serverar: 4 portioner
Något litet och enkelt före maten.
Blanda mjukost, honung, crème fraiche och gräslök till en röra. Bred ut ett tunt lager på tunnbrödet och rulla ihop till en rulle. Låt ligga några minuter så den får klistra ihop sig. Vispa grädden hårt. Rör lingonen med socker och cognac så sockret löser sig. Vänd ner lingonen försiktigt i grädden och häll upp i spitspåse. Skär portionsbitar och spritsa lingonmousse på snittytan. Garnera med lite hackad gräslök.
Hej, gjorde denna förrätt i går när jag hade gäster. Men jag finhackade även i lite hamburgerkött för att få lite mer viltsmak. Denna förrätt blev mycket omtyckt så här får du fullt betyg.
Kan man göra denna rätt dagen innan, alternativt allt utom att toppa med lingonmoussen, eller blir tunnbrödet för "gojsigt" då?
Serverade detta på nyår, men precis som "Maneten" så hackade jag i lite kött också.. valde dock rökt renkött. Kommer att göra detta fler gånger!