Tunnbrödskanapé med rökt renkött och lingonmousse

Serverar: 4 portioner

Något litet och enkelt före maten.

Ingredienser

  • 0,8 dl Milko mjukost rökt renkött
  • 1 tsk honung
  • 2 msk Milko Ekologisk Crème Fraiche 34%
  • 1 tsk gräslök, hackad
  • 2 ark tunnbröd
  • 1 dl Milko Vispgrädde
  • 2 msk frysta lingon
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk päroncognac
  • Instruktioner

    Blanda mjukost, honung, crème fraiche och gräslök till en röra. Bred ut ett tunt lager på tunnbrödet och rulla ihop till en rulle. Låt ligga några minuter så den får klistra ihop sig. Vispa grädden hårt. Rör lingonen med socker och cognac så sockret löser sig. Vänd ner lingonen försiktigt i grädden och häll upp i spitspåse. Skär portionsbitar och spritsa lingonmousse på snittytan. Garnera med lite hackad gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    maneten 15 februari 2009

    Hej, gjorde denna förrätt i går när jag hade gäster. Men jag finhackade även i lite hamburgerkött för att få lite mer viltsmak. Denna förrätt blev mycket omtyckt så här får du fullt betyg.

    tesselesse 10 mars 2010

    Kan man göra denna rätt dagen innan, alternativt allt utom att toppa med lingonmoussen, eller blir tunnbrödet för "gojsigt" då?

    misv0007 3 januari 2011

    Serverade detta på nyår, men precis som "Maneten" så hackade jag i lite kött också.. valde dock rökt renkött. Kommer att göra detta fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben